Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Amzei din Bucuresti a fost ridicata in perioada dintre anii 1807-1810. Ea a fost distrusa in urma unui incendiu din anul 1846 si refacuta in anul 1875 cand i-au fost adaugate doua turle.Este construita conform stilului eclectic si prezintă la exterior elemente de arhitectură constituite din piatra şi caramida, intre care pot fi vazute şi elemente specifice arhitecturii neoromanesti, precum asize de caramida aparenta galbena si brauri cu numeroase ornamente.
Planul Bisericii Amzei prezinta trei abside opuse intrarii, unite între ele prin intermediul unui dreptunghi, un naos aparent spatios si trei turle, astfel turla cu cele mai mari dimensiuni este asezata deasupra naosului si celelalte doua se gasesc pe cele doua ante ale pronaosului. Interiorul bisericii este deosebit de inalt.
Biserica Amzei reprezinta prin construcţia si arhitectura impresionanta unul dintre cele mai importante lacase de cult ale orasului Bucuresti.
Biserica Amzei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Amzei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.444416,26.093821
Biserica Sfantul Anton – Curtea Veche din Bucuresti reprezinta un monument istoric zidit de Voievodul Mircea Ciobanul (1545-1553 si 1558-1559) probabil in a doua domnie, ca Biserica Domneasca.
Edifi
Monumentul, amplasat in Piata Garii de Nord din Bucuresti, evoca personalitatea inginerului George I. Duca (1846-1899) care a lucrat la construirea caii ferate Ploiesti-Predeal, a portului Constanta s
Dupa ce a functionat mai mult de un deceniu in primul sau sediu din strada Moliere nr. 2, Televiziunea Romana poseda incepand cu anul 1968 un alt centru amplasat pe Calea Dorobantilor, constand intr-u
Lacul Straulesti este un lac situat in nord-vestul Bucurestiului, sector 1, pe cursul raului Colentina.
Lacul are o suprafata de 33 ha, lungime de 2.3 km, latime intre 100-300 m si adancime intre 1-5
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.