Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Chiajna este un lacas de cult aflat la marginea Bucurestiului, la periferia cartierului Giulesti-Sarbi. Monumentul istoric este subiectul multor legende si mituri urbane, capatand notorietate mai ales in ultimii ani, de cand a fost reluata viata monahala. In anul 2008 manastirea a capatat hramul de "Sfantul Ioan Iacob Hozevitul".
Asezamantul monahal a fost construit in timpul domniei lui Alexandru Voda Ipsilanti (1774-1782), fiind finalizat in timpul domnului faraot Nicolae Mavrogheni (1786-1790). Constructia reprezinta stilul neoclasic, avand dimensiuni impresionante: 43 m lungime si 17 m inaltime, cu ziduri groase de 1 si 2 m.
Legenda spune ca biserica ar fi fost blestemata, intrucat a fost bombardata de catre turci chiar inainte de sfintire. Astfel, preotii nu au oficiat niciodata o slujba religioasa aici pana in anul 2008. Mult timp s-a crezut ca Manastirea Chiajna era de fapt o cetate, motiv pentru care s-a incercat chiar distrugerea ei. In ciuda multor incercari ale vremii, manastirea a ramas in picioare, pierzandu-si doar turla in timpul cutremurului din anul 1977.
Pe unul din ziduri s-a descoperit sub tencuiala un chip misterios care seamana cu un inger, o domnita sau chiar cu Sfinxul romanesc.
Datorita dimensiunilor impresionante si a trecutului misterios, Manastirea Chiajna a suscitat interesul multor fotografi, dar si a unor artisti care au filmat aici videoclipuri pentru piesele lor.
Restaurarea bisericii ar fi mult prea costisitoare, iar demolarea sa este interzisa, intrucat are statutul de monument istoric.
Manastirea Chiajna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Chiajna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.460067,25.975099
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biser
Biserica Batistei se afla in centrul orasului Bucuresti, de-a lungul actualei strazi J. L. Calderon.
Edificiul monahal a suferit importante modificari in anii 1860 si 1883, cand atat fatada a fost re
Palatul Stirbei aflat pe Calea Victoriei din Bucuresti a fost proprietatea familiei Stirbei in perioada 1835-1948 si a functionat pe post de resedinta a unora dintre personalitatile cele mai proeminen
Biserica Sfantul Spiridon Nou se afla pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, in zona Piata Unirii.
Biserica este construita dupa un plan arhitectural deosebit, cu o turla centrala si doua turnuri in fata.
In parcul Kiseleff se afla Bustul lui Ovidiu (latina: Publius Ovidius Naso - 20 martie 43 i.Hr - 17 d. Hr.), realizat in anul 1927 de catre sculptorul Corneliu Virgiliu Medrea.
Publius Ovidius Naso a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.