Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia geniului Leul este un monument din Bucuresti, sector 5, situat la intersectia bulevardelor Iuliu Maniu si Geniului (in apropiere de Palatul Cotroceni). Numele ansamblului monumental a dat si numele pietei din apropierea acesteia, Piata Leu, precum si numele campusului studentesc din zona.
Monumentul, cu denumirea completa Monumentul Eroilor din Arma Geniului, a fost realizat de sculptorul Spiridon Georgescu.
Elementul dominant al monumentului, reprezentând un leu, are o lungime de 5,40 m, o inaltime de 4,40 m si cantareste 6.000 kg. Leul este infatisat stand pe o teava de tun peste care este desfasurat un drapel de lupta si o casca militara apartinand armatei invinse.
Leul simbolizeaza curajul, rezistența, darzenia si vitejia de care a dat dovada ostirea romana in Primul Razboi Mondial, in campaniile din anii 1916-1918.
In cele patru colturi ale ansamblului statuar sunt reprezentati 4 soldati stand de straja, echipati adecvat pentru indeplinirea misiunilor de lupta: un cercetas, un ceferist, un pontonier si un telefonist. Pe cele 4 partile laterale ale soclului sunt basoreliefuri cu scene din timpul razboiului.
Monumentul Geniului Leul este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Geniului Leul
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.434178,26.05873
Biserica Stavropoleos este o biserica ortodoxa aflata in centrul orasului Bucuresti. Aceasta a fost inaltata in 1724, in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat (domnitor al Munteniei, 1719-1730), de c
Palatul Cercul Militar National (strada Strada Constantin Mile nr.1) reprezinta o capodopera arhitecturala a Bucurestiului, aflata pe latura nordica a Bulevardului Regina Elisabeta.
Lucrarile pentru c
Cladirea Ministerului de Interne a fost construita din ordinul regelui Carol al II lea in 1938.
Edificiul prezinta importanta istorica, Ceausescu tinandu-si ultimul discurs de la balconul ministerulu
Muzeul detine citeva remarcabile panze ale marelui pictor roman Theodor Pallady, precum si un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada parizia
Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut si ca Parcul Titan sau Parcul IOR) este unul dintre cele mai mari parcuri din București, avand o suprafata de aproximativ 85 ha. Este situat in partea central-est
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.