Apasati pe imagini pentru vizualizare
In mica gradina amenajata in curtea unde se inalta cladirile editurii si librariei “Cartea Romaneasca” a fost asezata in 1970, statuia lui I.L.Caragiale (1852-1912), marele dramaturg ale carui comedii de o virulenta ironie la adresa moravurilor burgheze au cules aplauze in numeroase tari.
Amplasata initial pe strada Nuferilor, azi General Berthelot, aceasta a fost mutata in 1994 pe un soclu pe strada Maria Rosetti, colţ cu strada I. L. Caragiale, în apropiere de schitul Darvari.
Statuia, turnata in bronz, este opera sculptorului C. Baraschi si il infatiseaza pe Caragiale in picioare, purtand pe cap palaria sa obisnuita, cu boruri largi, rasucite in sus, cu mana stanga in buzunar si cu dreapta dusa la jiletca.
Statuia lui Ion Luca Caragiale este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia lui Ion Luca Caragiale
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.491822,26.0686
Muzeul National Cotroceni Bucuresti este unul dintre cele mai importante muzee din capitala, aflat in Palatul Cotroceni.
Aici pot fi vizitate spatii din fosta manastire de la Cotroceni si fostul pala
Palatul CEC sau Palatul Casei de Depuneri, Consemnatiuni si Economii este un monument de arhitectura situat in Bucuresti, pe Calea Victoriei.
Lucrarile de constructie ale cladirii au fost demarate la
Biserica Zlatari este una dintre vechile biserici ale capitalei Romaniei situate pe Calea Victoriei, intre strazile Stavropoleos si Lipscani
Initial, biserica a apartinut unui han al Bucuresti-lor, c
Inotul este cu siguranta cel mai indicat sport pentru toti cei care isi doresc sa imbine intr-un mod placut efortul sustinut si relaxarea. Personalul specializat iti sta la dispozitie atat pentru curs
Monumentul si fantana Luigi Cazzavillan (1852-1902) au fost realizate in 1906 de catre sculptorul Marin Filip, fiind situate in Parcul Luigi Cazzavillan de la intersectia strazilor Temisana si Transil
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.