Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ateneul Tătăraşi a fost construit în apropierea locului în care a funcţionat vechiul Ateneu Popular înfiinţat în 1919, imediat după Marea Unire. Vechiul Ateneu din Tătăraşi, mai ales în perioada interbelică, a constituit o imensa sursa culturala contribuind la promovarea unităţii culturale a românilor. Vechiul Ateneu era structurat pe secţiuni : secţiunea cultural-educativă, secţiunea artistică, de educaţie fizică, economică-edilitară şi secţiunea filantropică.
În memoria locuitorilor ieseni au rămas pentru eternitate excursiile ateneiste, Corul M. Musicescu, cinematograful si sala de teatru.
Membrii fondatori ai Societății Ateneul Popular au fost Constantin N. Ifrim, Victor Carpus, C. Simionescu, V. Mihăilescu, Leon Popovici, A.C. Cuza, Ion V. Ionescu, Mihai Geamănu, C. Leonte, Corneliu Șumuleanu, Gheorghe Mihăilescu, N. Negrescu, N. Ionescu-Râmniceanu, Gh. Neculau, Grigore Bejan, A. Vieru, Vladimir Mironescu, Ion Zamfirescu, I. Antoniu, I.P. Șincoca, Constantin Stamboliu, I. Constanțiu, Dumitru Carp.
Deoarece vechea cladire a fost deteriorata in timpul cutremurului din 1977, activitățile au fost întrerupte. În 1998 au fost demarate lucrările pentru o nouă clădire, inaugurarea fiind realizată în 2002. Astăzi poartă numele de Ateneul Tătărași.
Ateneul Tatarasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Ateneul Tatarasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1617156,27.6066156
Alături de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Opera își desfășoară activitatea în inima Iașului, într-unul dintre cele mai frumoase teatre din ţară – monument istoric, d
Bojdeuca lui "Ion Creanga" este o casa taraneasca modesta cu cerdac si doua odaite, construita inainte de 1850, in mahalaua Ticaului.
Povestitorul Ion Creanga a locuit aici din 1872 pina i
Manastirea Dobrovat este o manastire de calugari din judetul Iasi, comuna Dobrovat, aflata la o distanta de 25 de kilometri sud-est de Iasi si la 35 de kilometri nord de Vaslui. Este ultima ctitorie a
Biserica de lemn din Bradicesti (comuna Dolhesti) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
A fost construita in anul 1691 si este localizata in cimitirul satului
Statuia lui Mihail Kogalniceanu a fost amplasata in fata Universitatii A. I. Cuza din Iasi, pe b-dul Carol I. Monumentul a fost dezvelit la data de 28 septembrie 1911, cu ocazia sarbatoririi jubileulu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.