Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Doamnelor – Sfintii Atanasie si Chiril ai Alexandriei – este o biserica ortodoxa amplasata in centrul vechi al orasului Iasi, construita intre anii 1672-1674.
Biserica este realizata in stilul celor moldovenesti de la mijlocul secolului XVII, ridicata in plan triconc, cu pridvor, pronaos, naos si altar. Intrarea se face prin latura sudica. Peretii interiori nu sunt pictati, fiind impodobiti doar cu icoane.
Biserica poseda doua clopote mari din secolul al XVIII-lea, un potir din 1856, icoana Maicii Domnului imbracata in argint (din 1845), carti bisericesti in slavona, greaca si chirilica, din secolul al XVIII-lea.
Hramul bisericii este sarbatorit la 18 ianuarie.
Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfintii Atanasie si Chiril, Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.161387,27.584285
Lacul Ciric III (denumit impropriu si Lacul Venetia) este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, in partea de nord-est a municipiului Iasi. Este construit pe raul Ciric.
Lacul Ciric
La ora actuala, Teatrul Studentesc Ludic are o mare experienta internationala, fiind deschis dialogului teatral european si mondial, fapt argumentat prin calitatea artistica a participarilor la festiv
Statuia lui Gheorghe Asachi vegheaza Scoala Generala de pe b-dul Stefan cel Mare si Sfant care ii poarta numele, din municipiul Iasi.
Monumentul a fost realizat in anul 1887 si dezvelit in 1890, de
Palatul Culturii, creatia arhitectului I.D. Berindei, a fost inaltat in perioada 1906-1925. Palatul este asezat pe ruinele curtii domnesti medievale, mentionate documentar la 1434. El este construit i
Muzeul Literaturii Romane din Iasi a luat fiinta ca institutie cu personalitate juridica in toamna anului 1990 prin desprinderea sectiei de literatura din cadrul Complexului Muzeal National "Moldova".
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.