Apasati pe imagini pentru vizualizare
Comunitatea israelita din Sighet isi are originile inca de la inceputul secolului al XVII-lea. In 1780, se construieste prima sinagoga cu acordul Imparatului Josef al II-lea. Comunitatea se dezvolta si evreii ajung aproape majoritari in Sighet inainte de al Doilea Razboi Mondial, si anume 11.026 (46,5%) in 1920 si 10.600 (38,9%) in 1930.
Azi, doar cateva familii au mai ramas in oras. Acelasi lucru s-a intamplat si cu templele, sinagogile si casele de rugaciuni ale acestora. Astfel din cele 2 temple, 6 sinagogi si 13 case de rugaciune a mai ramas in picioare numai Templul Vijniter Klau, construit in 1885 si refacut, reparat si restaurat in anii 1936, 1950, 1970 si 1981.
Templul Vijniter Klau (Sinagoga) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Sighetu Marmatiei
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.930721,23.901415
Rezervatia Dealul Solovan, aflata in apropierea localitatii Sighetu-Marmatiei, se intinde pe 1,02 ha si este constituita in jurul pesterii de pe Dealul Solovan.
In cadrul sau sunt protejate gorunul
Sighetu Marmatiei este al doilea oras ca amrime din judetul Maramures si se afla la confluenta raurilor Mara, Tisa si Ronisoara. Sighet este vechea capitala a Maramuresului, asezare atestata din anul
Cornul Sarampaului reprezinta un abrupt stancos aflat in Muntii Ignis, aproape de localitatea Sighetu-Marmatiei.
Acesta are o inaltime de 30-40 m si este format din sill de andezit.
Parcul Gradina Morii din Sighetu-Marmatiei este situat pe strada Mihai Eminescu si are o suprafata de 2,5 ha. Reprezinta cel mai vechi parc al municipiului, fiind amenajat inca din secolul al XIX-lea
Biserica de lemn din Oncesti, realizata in secolul al XVI-lea, se afla in prezent la Muzeul Satului Maramuresan din Sighetu-Marmatiei.
Lacasul de cult reprezinta cea mai veche constructie din muzeu,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.