Apasati pe imagini pentru vizualizare
Vila Negoiu reprezinta una dintre cele mai mari si mai aspectuoase cladiri civile ale Sinaii. Arhitectura ei releva conceptia proiectantului (necunoscut) asupra unei locuinte de munte, cu multa piatra si lemn in constructie.
Se caracterizeaza prin lipsa simetriei, deci a monotoniei. Este compusa din mai multe corpuri, de inaltimi si dimensiuni diferite, bine precizate atat in plan cat si in acoperis. Vila apartinut lui Take Ionescu - mare orator, avocat si ziarist, om politic, deputat, ministru si prim-ministru.
Pe aici au trecut mai toti oamenii politici ai vremii, partizani sau adversari, ziaristi, intelectuali de frunte. Nu au lipsit vizitele unor straini, diplomati, oameni politici sau de cultura, toti admiratori ai “marelui european”.
In 1905, consiliul comunal a hotarat ca strada pe care domicilia Take Ionescu sa-i poarte numele. Si astfel, adresa vilei era “Strada Take Ionescu” nr.3. Tot in 1905, Take Ionescu era ales presedinte de onoare al Societatii filantropice a meseriasilor sinaieni “Varful cu Dor”.
In perioada 1916-1918, sub ocupatia straina, nemtii au folosit vila, dupa ce au vandalizat-o. Biroul lui Take Ionescu a fost transformat in atelier de cizmarie, aici reparandu-se bocancii si cizmele soldatilor germani.
Vila Negoiu (Vila Take Ionescu) Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Vila Negoiu (Vila Take Ionescu) Sinaia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sinaia
Coordonate GPS: 45.343429,25.549521
Cota 2.000 din Sinaia detine partii de ski si trasee pentru toate categoriile de schiori. Nu toate sunt amenajate, de aceea recomandam schiorilor cu putina experienta sa nu se aventureze pe traseele n
Muzeul Manastirii Sinaia se regaseste in incinta Manastirii Sinaia si reprezinta primul muzeu de arta religioasa din Romania. Muzeul detine peste 500 volume de carte veche, icoane, tablouri, obiecte d
Castelul Foisor este un obiectiv turistic foarte bine securizat, unde sunt cazati inalti oficiali care merg pe Valea Prahovei. Nu este deschis publicului, fiind destinat exclusiv activitatii de prezen
Stancile Franz Joseph sau Stancile din Poiana Stanii din apropiere de Sinaia se afla langa cabana Poiana Stanii, la o altitudine de 1.299 de metri.
In anul 1897 acestea au fost amenajate cu scari si
Cladirea Centrului Cultural Carmen Sylva a fost construita in anul 1898, incepand cu anul 1899 gazduind aici prima scoala primara, mixta a orasului.
Destinatia actuala, de casa de cultura a orasului,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.